Kantoor Berkel-Enschot is verhuisd naar Koningsoord 133 Te Berkel-Enschot. U bent van harte welkom.

U bent hier Home » Verzekeringen » Particuliere verzekeringen » Uitvaart

Uitvaart

Waarschijnlijk staat u met beide benen in het leven en houdt u zich liever niet bezig met overlijden.Toch is het verstandig om nu alvast iets te regelen voor later. Op deze wijze krijgen de nabestaanden niet te maken met onnodig extra verdriet en onverwacht hoge kosten.

Er zijn twee soorten verzekeringen die de kosten voor een uitvaart kunnen opvangen, namelijk een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering. Een uitvaartverzekering is levenslang en keert uit ongeacht de leeftijd. De overlijdensrisicoverzekering heeft daarentegen een beperkte, vooraf overeengekomen, looptijd. Welk type verzekering voor u geschikt is, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Er zijn verschillende uitvaartverzekeringen, te weten:

Naturaverzekering

Bij deze verzekering keert de uitvaartmaatschappij geen geld, maar de vooraf afgesproken producten en/of diensten uit. Denk bijvoorbeeld aan de kist, de crematie, de kistdragers en de rouwkaarten. Bij de naturaverzekering verzorgt de verzekeraar de begrafenis of crematie voor u.

Kosten- of kapitaalverzekering

Bij deze verzekering wordt het vooraf afgesproken bedrag uitgekeerd om de kosten van de begrafenis of crematie te dekken.

Natura-kostenverzekering

Hierbij regelt de verzekeraar geen diensten, maar vergoedt ze wel.

De verzorging van een waardig afscheid na overlijden is zeker niet goedkoop. Voor een indicatie van deze kosten kunt u gebruik maken van de uitvaartkostenmeter.

De beste oplossing voor u?

Heeft u nog niet of niet voldoende geregeld voor afdekking van uw uitvaartkosten? Neem dan contact met ons op!